PBD-inzameltas van Cedo wint Plastic Recycling Award 2019

Op 11 april heeft Cedo de Plastics Recycling Awards Europe 2019 gewonnen in de categorie huishouden en vrijetijd. De jury was onder de indruk van de PBD-inzameltas. 

Deze PBD-trekkoordverzamelzak is gemaakt uit meer dan 90% gecertificeerde post-consumer gerecycleerde (PCR) plastic, waarvan meer dan 40% een flexibele verpakking is. De verzameltas is geschikt voor het recyclen van post-consumer plastic en is ontworpen om op een actieve wijze de inzameling en recycling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons te stimuleren.


Namens Cedo is de prijs in ontvangst genomen door Marc Verheijen (tweede van rechts).
 

De jury
De jury bestond dit jaar uit: 2018 Plastics Recycling-ambassadeur van het jaar Willemijn Peeters, CEO van Searious Business, de sociale onderneming die zich inzet om te voorkomen dat plastics in onze omgeving terechtkomen; Bart Bleijerveld oprichter en ontwerpleider bij Better Future Factory; Rune Thoralfsson, eigenaar en directeur van Norfolier GreenTec, de grootste filmrecycler in Scandinavië; Ton Emans President van Plastics Recyclers Europe (PRE) en Director Group Recycling bij Cedo en Karen Laird Redacteur van Plastics News Europe. "Al in hun tweede jaar zijn de Plastics Recycling Awards Europe volwassen geworden, dankzij de kwaliteit en de diepgang van inzendingen die we hebben ontvangen", aldus Ton Emans, PRE President en jury. "Samen tonen onze zeven winnaars uitstekende innovaties op het gebied van recycling om kunststoffen op een werkelijk duurzame en circulaire manier te gebruiken."

Winnaars in de verschillende categorieën:

  • Automotive, Electrical or Electronic Product: Volvo Recycled Plastics Demo Car, Volvo Cars
  • Building & Construction Product: MPO Easy Channel, Multiport GmbH
  • Household & Leisure Product: PBD Collection Bag, Cedo Folien- und Haushaltsprodukte GmbH
  • Plastic Packaging Product: Garçon Wines sustainable 100% rPET, flat wine bottle
  • Plastics Recycling Ambassador: Gian De Belder, Procter & Gamble
  • Product Technology Innovation: REC-NIR-BLACK, Ampacet
  • Recycling Machinery Innovation: Cascade Extrusion System COREMA® by INTERSEROH Dienstleistungs GmbH and EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen Ges.m.b.H.

Lees hier het volledige persbericht

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2020