Coolrec lanceert circulaire polystyreen (HIPS) regranulaat

Coolstar is de naam van de nieuwe circulaire polystyreen (HIPS) regranulaat, die Coolrec tijdens de Kunststoffenbeurs heeft gepresenteerd. De korrel met een zuiverheid van +98% kan worden ingezet als duurzame en economische oplossing voor ‘virgin’ plastics'. Volgens Coolrec biedt Coolstar een direct toepasbare granulaatoplossing die beschikbaar is in drie kwaliteitsniveaus: Coolstar Circular, Coolstar Plus, Coolstar Master.

Ook afgedankte koelkasten bestaan uit waardevolle grondstoffen. Om deze reden zamelt Coolrec de apparaten uit verschillende Europese landen in om ze vervolgens op eigen locaties te ontmantelen en versnipperen. In dit verwerkingsproces komen de grondstoffen in verschillende fracties vrij en worden  deze gescheiden in onder andere metalen, koelmiddelen en plastics. De plasticfractie, welke de basis vormt voor Coolstar, wordt vervolgens gesorteerd in verschillende categorieën, gebaseerd op polymeersoort. Dat gebeurt met de inzet van drijf/zink- en elektrostatische technieken. In de laatste fase worden deze fracties omgezet in kwalitatief hoogwaardige regranulaat of een klantspecifieke samenstelling. 

Circulaire mijlpaal
“Coolrec heeft met de introductie van Coolstar een belangrijke circulaire mijlpaal bereikt. Van afgedankte koelkasten tot volledig gerecycleerde HIPS korrel: Coolstar is illustratief voor de visie van Coolrec op de circulaire economie”, aldus Dieter Avonds, directeur Coolrec. “Ik ben erg trots op deze introductie en daarbij ook op de eerste interesse vanuit de markt. Nog voor dat we deze nieuwe korrel wereldkundig hebben gemaakt, is er al interesse in ons nieuwe product. Salentijn, een producent van onder andere kunststof producten, gaat er consumptiemunten van maken. Een mooie circulaire samenwerking!”

Drie kwaliteitsniveaus
De nieuwe circulaire pellet is leverbaar in drie verschillende kwaliteitsniveaus: 

  • Coolstar Circular: een 100% gerecyclede witte pellet zonder additieven (hulpstoffen), direct te gebruiken voor de meeste spuitgiettoepassingen.
  • Coolstar Plus: vergelijkbaar met Circular, maar met een extra stap in zuiverheid. Daarmee is het bij uitstek geschikt voor onder andere 3D-printing en gedetailleerde spuitgiet en (sheet) extrusie toepassingen.
  • Coolstar Master: het gaat hier om een optimaal gerecyclede HIPS samenstelling met hoge slagvastigheid, die op specificatie van de klant kan worden gebracht.

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2020