Espol: '4000 ton extra in 2020'

Espol Plastics slaat de handen ineen met de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en diverse recyclingbedrijven, waaronder Kras Recycling. De kennis wordt gebundeld om zo gezamenlijk vaart te maken met hergebruik van kunststof afvalstromen. De plannen moeten erin resulteren dat vanaf begin 2020 minimaal 2000 ton extra aan kunststof reststromen wordt verwerkt in de spuitgietfabriek van Espol. Naar verwachting zal dit uitgroeien tot 4000 ton in de tweede helft van volgend jaar.  

Deze kunststof reststromen werden voorheen betiteld als afval. De doelstelling van de samenwerking is om de gehele kunststof afvalstroom te verwerken in nieuwe producten. Op woensdag 2 oktober was René Veerman, directeur van Espol Plastics, een van de sprekers tijdens het Interprovinciaal Overleg (IPO). Het congres stond in het teken van het thema 'Economie van de Toekomst'.

René Veerman: "De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd sterk toe. In het Nationale Grondstoffenakkoord staan afspraken om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. In Flevoland hebben we de ambitie om grondstoffenleverancier te zijn voor de circulaire economie. Er wordt gewerkt aan verschillende keteninitiatieven op het gebied van groene grondstoffen en gebruikte materialen."

Meer lezen

 


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2020