FrieslandCampina introduceert recyclebare kaasverpakking

FrieslandCampina is de eerste zuivelmultinational die een belangrijke stap zet in circulaire verpakkingen met de introductie van een volledig recyclebare kaasverpakking. Met deze nieuwe en lichtere versie hersluitbare kaasverpakking wordt Europawijd een plasticreductie van 30% gerealiseerd.

Concreet kan dit leiden tot een vermindering van 300.000 kg plastic per jaar. Dit komt bovenop een eerdere plasticreductie van 20%. Het is de ambitie van FrieslandCampina vanaf 2025 alle verpakkingen wereldwijd volledig recyclebaar te maken, en uiteindelijk alleen nog circulaire verpakkingen te gebruiken.

Patrick van Baal, Global Director of Development bij FrieslandCampina: “Hersluitbare verpakkingen zijn nodig om de kaas te beschermen, voedselverspilling te voorkomen en de kwaliteit te waarborgen. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze verpakkingen, het verduurzamen van het productieproces en betere recyclingopties. Ik ben er trots op dat we erin geslaagd zijn de milieu-impact van onze kaasverpakkingen aanzienlijk te verminderen.”Verder legt Van Baal uit: “De meeste kaaspakketten zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, wat betekent dat ze niet kunnen worden gerecycled. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat kan worden gescheiden en gerecycled voor bijvoorbeeld een nieuw leven als stofzuiger. We vertellen hier meer over op www.plesstic.eu.”

Duurzaam ondernemen
FrieslandCampina zet belangrijke stappen met betrekking tot recycling, hernieuwbaarheid en vermindering van fossiele grondstoffengebruik voor verpakkingen. Daarom heeft het bedrijf zijn doelstellingen ook vastgesteld via internationale- en nationale partnerschappen zoals het Plastic Pact en 'the new plastics global commitment ' van de Ellen MacArthur Foundation.


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2020